Dünyanın En Heyecanlı Otomobil Yarışları

15 Mart 2016 Salı
Dünyanın En Heyecanlı Otomobil Yarışları

Otomobil yarışı denildiği zaman akıllara genelde Formula 1 geliyor. Nefes kesicilik konusunda oldukça yüksek bir güce sahip olsa da, Formula 1'den çok daha heyecan verici ve tehlike dozu yüksek otomobil yarışları var. Bu heyecan ve tehlikeye eklenen binlerce organizasyon ve eğlence, otomobil yarışlarını harika etkinliklere dönüştürüyor. Dünyanın her yerinden otomobil yarışı tutkunları, yarışın düzenlendiği yere gidiyor ve hem tatil yapıyorlar hem de bu akıl almaz boyutlarda tehlikeli yarışların keyfini çıkarıyorlar.

Devamı

Az Yakıtla Çok Yol Yapmanın İncelikleri

12 Şubat 2016 Cuma
Az Yakıtla Çok Yol Yapmanın İncelikleri

Aynı araç, aynı kilometrede farklı sürücülerle farklı miktarda yakıt harcayabilir. Çünkü kullanım şeklinize göre aracınızın harcadığı enerji, yani yakıt miktarı değişiklik gösterir. Bu da demek oluyor ki yakıt tasarrufu yapmanın incelikleri, sürüş tekniklerinde gizli. Peki, bu teknikler neler mi? İşte az yakıtla çok yol yapmanın incelikleri…

Devamı

Daha Az Yakıtla, Daha Temiz Bir Dünya

23 Şubat 2015 Pazartesi
Daha Az Yakıtla, Daha Temiz Bir Dünya

Temiz bir dünyanın anahtarının saygı olduğunu unutmamak gerekiyor. Saygıyla birlikte basit önlemler de uygulanırsa, daha temiz bir dünyada yaşamak veya geleceği daha renkli bir şekilde hayal etmek mümkün hale gelebilir. Bilinçsiz tercih ve kullanımlar, trafiğe çıkan motorlu taşıt sayısının artışındaki olumsuzlukları çok net bir şekilde görmemize ve yaşamamıza neden oluyor. Tüm bunları en az seviyeye indirebilmek için araç kullanırken yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor.

Devamı

Bolu - Abant'ta muhteşem bir gün

17 Şubat 2015 Salı
Bolu - Abant'ta muhteşem bir gün

Abant'ta mutlaka görülmesi gereken yerlere gitmek için bir plan yapın ve en çok görmek istediklerinizden başlayın. Özellikle Yedi Göller Milli Parkı'nı ziyaret ettiğiniz sırada bu muhteşem doğaya inanmakta güçlük çekeceksiniz. Aynı zamanda çocuklarınıza doğanın önemini ve çevreyi temiz tutmaları gerektiğini anlatmak için harika bir yer. Onların da erken yaşta çevreye saygıları böylece güç kazanacaktır. Yedi Göller Milli Parkı'ndan sonra rotanızı Samandere Şelalesi'ne çevirin çünkü ağaçların arasından şiddetli akan su karşısında hem çocuklarınız hem de siz büyüleneceksiniz! Abant gölü kenarında mangal keyfi de yaşayabilirsiniz.

Devamı

Bir Akaryakıt İstasyonundan Çok Daha Fazlası

26 Ocak 2015 Pazartesi
Bir Akaryakıt İstasyonundan Çok Daha Fazlası

Yolda olanların en büyük yardımcıları bilirsiniz ki yakıt istasyonlarıdır. Ailenizle ya da tek başınıza çıktığınız yollarda basit gibi görünen ama önemli ihtiyaçları verimli bir şekilde karşılamak yolculuğunuzun kalitesini, konforunu artırır. Özellikle de her ayrıntısı ince düşünülmüş, mükemmeliyetçi bir istasyona uğradıysanız.

Türkiye'nin birçok bölgesinde hizmete açılan GO istasyonları, ülkemizin her karesine değer katıyor. GO istasyonlarımızın bulundukları yörelerde sosyal sorumluluk projelerini destekliyor.

Devamı

Sizin Güvenliğiniz GO'nun Önceliği

22 Ocak 2015 Perşembe
Sizin Güvenliğiniz GO'nun Önceliği

Daha iyisini hak edenlerin yeni nesil yakıt istasyonu olmak amacıyla yola çıkan GO, İpragaz'ın engin tecrübe ve uzmanlığıyla müşterilerine en kaliteli ve en güvenli hizmeti vermek için tasarlanmıştır.
Bir yakıt istasyonundan beklenecek en önemli özellik, üst düzey güvenlik önlemleridir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık günümüzde kişilerin inisiyatifinden çok, cihazların güvenirliğine ağırlık verildiği yakıt sektöründe, insan faktörü de göz önünde tutulmalı ve her iki etken de titiz bir kontrol aşamasından geçirilmelidir.

Devamı

Konya'ya GO Gözüyle Bakmak

 
Konya'ya GO Gözüyle Bakmak

Sultanların şehri Konya yüzyıllardır sahip olduğu manevi değeri aynı hassasiyetle korumaya devam etmektedir. Yolların en saygın yakıt istasyonu olma vizyonuyla yola çıkan GO, Türkiye'nin en özel topraklarından biri olan bu şehirle olan bağlarını faaliyet göstermeye devam eden istasyonları ile güçlendirdi. Konya'nın yeşil ağaçlarının süslediği geniş caddelerinden geçerken etkilenmemek mümkün değil. Hem bir sanayi şehri olup hem de doğal güzelliklerini koruyabilmek Konya'nın en önemli özelliklerinden birisidir.

Devamı

Çevreci Otomobillerin Özellikleri

15 Ocak 2015 Perşembe
Çevreci Otomobillerin Özellikleri

Her geçen gün trafiğe çıkan motorlu taşıt sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Bilinçsiz tercihler ve kullanımlar, bu artışın olumsuz etkilerini en üst düzeyde yaşamamıza sebep olabiliyor. Motorlu taşıtların, çevreye ve buna bağlı olarak halk sağlığına olan olumsuz etkilerini minimuna indirmek adına son yıllarda yürütülen çalışmalar daha bilinçli bir kullanımın önünü açarak bu zararları azaltmayı amaçlıyor. Bu yüzden her otomobil sahibinin bilmesi gereken çeşitli faktörler göz önünde tutularak çevreci otomobiller konusunda daha fazla özelliğe hakim olunabilir. Çevreci otomobillerin aynı zamanda ekonomik otomobil anlamına geldiği de unutulmamalıdır.

Devamı

Motorin mi LPG mi?

12 Ocak 2015 Pazartesi
Motorin mi LPG mi?

Uygun yakıt seçimi yaparken göz önünde bulundurulan belli kriterler vardır. Daha güçlü performans, daha az yakıt tüketimi ve uzun araç ömrü, bunların en önemlileridir. Araç satın alırken bu kriterler göz önünde bulundurulur ve kullanım koşulları ile kıyaslanarak en doğru tercih yapılır. Yakıt seçimi yaparken en sık karşılaşılan sorulardan biri de motorin mi yoksa LPG mi kullanılacağı konusundadır. Bu karşılaştırmayı yapmadan önce kullanım amacınızı ve bir yılda yaptığınız kilometreyi doğru şekilde tanımladıktan sonra motorin ve LPG'nin size sunduğu avantajlara bakarak tercihinizi şekillendirebilirsiniz.

Devamı

Doğa Harikası Trabzon Yollarında

5 Ocak 2015 Pazartesi
Doğa Harikası Trabzon Yollarında

Dağların, yaylaların, ormanların, göllerin harika birleşimi, doğal güzellikleriyle görenleri hayran bırakan Trabzon, gezilerimizde kesinlikte rotaya eklenmesi gereken bir şehirdir.
Yağışlı iklimi nedeniyle yeşili doyasıya yaşatan, tertemiz havasıyla insana hayat katan Trabzon'da keşfedilecek çok şey var. Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmış olan kente geçmişin izlerine tanıklık edebileceğiniz çok sayıda tarihi eser de yer alıyor.
Sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen, geleceğe saygılı, doğayı sever GO, Trabzon bayileri ile sizlere küçük bir rota çiziyor.

Devamı

Çevreye Duyarlı Bir Sürücünün Bilmesi Gerekenler

1 Ocak 2015 Perşembe
Çevreye Duyarlı Bir Sürücünün Bilmesi Gerekenler

Çevreye duyarlı otomobiller, daha az yakıt tüketimi, düşük karbon emisyonları, geri dönüşümlü maddeler... Çevreye duyarlı bir kullanım için teknolojinin bize sağladığı çevreci çözümlerin yanında sürücülerin de hayata geçirebileceği birçok uygulama bulunuyor. Gerekli önlemleri alıp, kullanım alışkanlıklarında yapılacak birkaç ufak değişimle topluma ve çevreye olan fayda rahatlıkla arttırılabilir.

Devamı

Araçlarda Performans Arttırmanın Yolları

29 Aralık 2014 Pazartesi
Araçlarda Performans Arttırmanın Yolları

Sadece rutin bakımlarla yetinmek yerine bazı birkaç ufak işlem yaparak aracınızdan daha iyi performans almanız mümkün. Motor gücünün artması, aracınızdan daha yüksek bir performans sergilemesini ve kullanım ömrünün artmasını sağlar. Taşıt sahiplerinin araçlarından alacakları verimi yükseltmek için takip etmeleri gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Bunun başında da periyodik yağ bakımların yanında uygun yakıt seçimi, yağ ve lastik seçimi gelmektedir.

Devamı

GO ENO Serisine Yakın Bakış

24 Eylül 2014 Çarşamba
GO ENO Serisine Yakın Bakış

Yüksek performans, temiz ve uzun ömürlü bir motor, çevreci ve tasarruflu bir sürüş tecrübesi... Gözünüz gibi baktığınız aracınızdan beklentileriniz bu yöndeyse bütün dikkatinizi kullandığınız yakıt üzerinde toplamanız gerekiyor demektir. İster benzin, motorin, ister LPG kullanıyor olun, beklentilerinizi karşılayacak ürünler bir adım uzağınızda. İpragaz'ın yeni akaryakıt markası GO, GO ENO Serisi'nde bir performans yakıtından beklediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

Devamı

Yeni Nesil GO İstasyonlarında Yeni Nesil Mobil 1 Yağları

24 Eylül 2014 Çarşamba
Yeni Nesil GO İstasyonlarında Yeni Nesil Mobil 1 Yağları

Türkiye'nin yeni nesil yakıt istasyonu GO, 2013 yılından bu yana Türkiye'nin farklı noktalarında "yolların en saygın yakıt istasyonu olma" misyonu ile hizmet veriyor. Motorun gerçek gücünde çalışması için geliştirilmiş olan ENO serisi benzin ve motorin ürünleri ile ekonomik ve yüksek performanslı ürün talebini karşılamak üzere geliştirilen İpragaz LPG, GO'nun lokomotiflerini oluşturuyor.

Devamı

Konya ve Karaman'da GO Araç Bakım Günleri Başlıyor...

13 Mayıs 2014 Salı
Konya ve Karaman'da GO Araç Bakım Günleri Başlıyor...

Yeni nesil akaryakıt istasyonu GO'da aracınızın bakımını ücretsiz olarak yaptırmaya ne dersiniz? Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de LPG pazarının lideri olan İpragaz'ın 50 yılı aşkın deneyimiyle oluşturduğu GO, sunduğu motor ve çevre dostu akaryakıtların yanı sıra sağladığı kolaylıklarla da kullanıcılarının yüzünü güldürüyor. Yenilikçi hizmet anlayışına sahip GO, Konya ve Karaman illerinde düzenlediği "GO Araç Bakım Günleri" ile aracınızın hassas gaz ayarını yaparak motorun ömrünü uzatıyor, güvenli seyahat imkânı tanıyor.

Devamı

Yeni Nesil Yakıt İstasyonuna Hayatınızda Yer Açın!

8 Mayıs 2014 Perşembe
Yeni Nesil Yakıt İstasyonuna Hayatınızda Yer Açın!

Beklentilerinizi yüksek tutmanız daha iyisini hak ettiğinizin en büyük göstergelerinden biridir. Daha iyisini hak edenler var olduğu sürece her alanda birileri mutlaka daha iyisini yapmak için uğraşacaktır. Yeni nesil yakıt istasyonu GO, işte tam olarak beklentileri yüksek olan, daha fazlasını hak ettiğine inananların markası olmayı hedefliyor ve şimdiye kadar var olanların yaptığından çok daha iyisini yapıyor. "Yolların en saygın yakıt istasyonu markası olmak" ise bu hedefin anahtar cümlesini oluşturuyor.

Devamı

Daha Uzun Bir Yol İçin Sizin Tercihiniz Hangisi?

4 Nisan 2014 Cuma
Daha Uzun Bir Yol İçin Sizin Tercihiniz Hangisi?

Otomobil dünyasının en büyük tartışmalarından biri hangi yakıt türünün daha avantajlı olduğudur. Benzin mi dizel mi yoksa otogaz mı? İster birinci el olsun ister ikinci el, araç satın alırken büyük hesaplar yapılır. Yılda yapılacak ortalama kilometreler hesaplanır, benzin fiyatları, mazot fiyatları birbiriyle yarıştırılır. Bu arada LPG için otogaz dönüşüm sistemleri maliyetleri de hesaplanır çünkü bir yanda benzinli mi dizel mi kavgası yapılırken diğer yandan LPG avantajları ikisinin de önüne geçmektedir.

Devamı

Daha İyi Bir Dünya İçin

4 Nisan 2014 Cuma
Daha İyi Bir Dünya İçin

Artık günümüzde her bilinçli bireyin temel gündem maddelerinden biri çevre. Doğal kaynaklar hızla tükeniyor, enerji ihtiyacı artıyor, dünya her zamankinden daha hızlı kirleniyor. Doğal olarak dünya, daha fazla çevreye duyarlı insana, teknolojiye ve oluşuma ihtiyaç duyuyor. Farklı sektörlerde yeni nesil teknolojilere baktığımızda öne çıkarılan en önemli özelliklerinin çevreci olmaları olduğunu görüyoruz. Otomobil sektöründen tutun da beyaz eşya ve enerji sektörüne kadar yeşil, yani çevreci teknoloji puan topluyor.

Devamı

GO ile Yolculuğa Hazır mısınız?

20 Mart 2014 Perşembe
GO ile Yolculuğa Hazır mısınız?

Yakıt sektörü dev bir sektör. Oyuncular büyük, kurallar sert ve adımlar keskin. Şimdi oyuna, kendi kriterlerini beraberinde getiren sıra dışı bir oyuncu dâhil oluyor. 50 yılı aşkın tecrübeyle Türkiye enerji sektöründe hizmet veren "Mavi Dev" İpragaz, akaryakıt markası GO'yu takdim etmekten gurur duyar!

Kurulduğu günden bu yana Türkiye LPG pazarının lideri olan İpragaz, GO ile birlikte artık akaryakıt sektörünün de iddialı markalarından biri olmaya hazırlanıyor.

Devamı
Tüm Yazılar