Doğa Harikası Trabzon Yollarında

5 Ocak 2015 Pazartesi
Doğa Harikası Trabzon Yollarında

Dağların, yaylaların, ormanların, göllerin harika birleşimi, doğal güzellikleriyle görenleri hayran bırakan Trabzon, gezilerimizde kesinlikte rotaya eklenmesi gereken bir şehirdir.
Yağışlı iklimi nedeniyle yeşili doyasıya yaşatan, tertemiz havasıyla insana hayat katan Trabzon'da keşfedilecek çok şey var. Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmış olan kente geçmişin izlerine tanıklık edebileceğiniz çok sayıda tarihi eser de yer alıyor.
Sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen, geleceğe saygılı, doğayı sever GO, Trabzon bayileri ile sizlere küçük bir rota çiziyor.

Uzungöl

Trabzon'un simgesi haline gelen Uzungöl, Karadeniz'in heybetli dağların arasında kalmış tam bir doğa harikasıdır. Yılın neredeyse her mevsimi yağış alan Uzungöl, ülkemizin yağmur ormanlarını da kalbinde bulundurur ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir çok hayvanla doğal yaşama ev sahipliği yapar. Ekolojk denge açısından büyük öneme sahip olan Uzungöl, Doğal Sit Alanı olmakla beraber, özel koruma altındadır.
Çevreye saygılı, sürdürülebilirlik ilkesi ile hareket eden GO, istasyonlarında su tüketimini minimuma indirip azalan su kaynaklarının bilinçli kullanılmasına dikkat çekiyor.

Sümela Manastırı

Trabzon'da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Sümela Manastırı, 365-395 yılları arasında Maçka'da yüksek bir tepede sert kayalıklar üzerine inşa edilmiş önemli bir yapıdır. Bugün müze olarak ziyaret edilebilen manastırda zaman zaman ayinler de yapılıyor.
Trabzon merkezden bir saat uzaklıktaki Sümela Manastırı'na giderken Maçka-GO istasyonuna uğrayıp, yolda kendinizin ve aracınızın ihtiyacını konforlu bir şekilde karşılayabilirsiniz.
Daha az karbon salımı sağlayan GO Eno serisi akaryakıtı deneyip, Trabzon'un büyülü doğasına katkıda bulunabilirsiniz.

Yaylalar

Trabzon'a gidip de de Trabzon yaylalarına uğramadan olmaz. Dağ manzaraları ile göz kamaştıran yaylaların kimisinde elektrik ve su altyapısı dahi bulunmuyor. Bu da şehirden, teknolojiden sıkılmışlara, kısa da olsa ilkelliği deneyimleme şansı veriyor. Ayrıca, akciğer ile ilgili rahatsızlığı olanların, bol oksijenden barındırdığından yaylalara mutlaka uğraması gerekiyor.
Lapazan Yaylası, Garester Yaylası, Haldizen Yaylası Sera Gölü Yaylası, Maçka-Mavura Yaylası, Maçka-Kiraz Yaylası, şehrin oldukça fazla turist çeken önemli yaylalarından bazıları.

İlgili Yazılar