Dünyanın En Heyecanlı Otomobil Yarışları

15 Mart 2016 Salı
Dünyanın En Heyecanlı Otomobil Yarışları

Otomobil yarışı denildiği zaman akıllara genelde Formula 1 geliyor. Nefes kesicilik konusunda oldukça yüksek bir güce sahip olsa da, Formula 1'den çok daha heyecan verici ve tehlike dozu yüksek otomobil yarışları var. Bu heyecan ve tehlikeye eklenen binlerce organizasyon ve eğlence, otomobil yarışlarını harika etkinliklere dönüştürüyor. Dünyanın her yerinden otomobil yarışı tutkunları, yarışın düzenlendiği yere gidiyor ve hem tatil yapıyorlar hem de bu akıl almaz boyutlarda tehlikeli yarışların keyfini çıkarıyorlar.

1- Knoxville Nationals
1961 yılında başlayan Knoxville Nationals, her yıl daha çok ilgi görüyor. Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan etkinlikte, özel tasarım araçlar yarışıyor.

2- Pike Peak Hill Climb
Bir tırmanma yarışı olan Pike Peak Hill Climb için "bulutlara doğru yarış" tabirleri kullanılıyor. Amerika'nın Colorado eyaletinde düzenlenen yarışa katılan araçların hepsi özel tasarım. 1916 yılından beri düzenlenen yarış, ciddi bir odaklanma yeteneği, azim ve yüksek dozda cesaret gerektiriyor. Çünkü yarışın her anında uçurumdan yuvarlanma riski var.

3- Nürburgring
Yarışmak değil, Nürburgring'i izlemek bile bir çılgınlık! Çünkü otomobil yarışı 24 saat sürüyor. 1970 yılında başlayan ve Almanya'nın en büyük otomobil etkinliklerinden biri olan Nürburgring, 200’den fazla aracın katılımıyla gerçekleşiyor. 24 saat bir yarış için çok uzun diyebilirsiniz ama bu önyargılarınızdan kurtulmanız gerekiyor çünkü her dakika heyecan dozu daha çok yükseliyor.

4- Monaco Grand Prix
Yarışlarla ilgisi olmayan insanlar bile Monaco Grand Prix'i bilirler çünkü dünyanın en önemli araba yarışı olarak kabul edilir. Monaco'nun bir özelliği araçlardan çok sürücülerin önem taşıması ve Formula 1'den daha eski olması. Monaco Grand Prix'te bir sürücü yarışı birinci olarak bitiriyorsa bu tamamen sürücü kabiliyetlerinden kaynaklanıyor.

5- Dakar Rallisi
Bir otomobil yarışından çok hayatta kalma mücadelesi diyebiliriz Dakar Rallisi için. Dünyanın en ünlü ve en dikkat çeken yarışı olan Dakar Rallisi’nde bugüne kadar düzenlendiği her yıl mutlaka bir ölüm gerçekleşti. Buradan pistin ne kadar tehlikeli olduğunu anlayabilirsiniz. Bu yüzden Dakar Rallisi’nde hedef birinci olmak değil, canlı bir şekilde yarışı bitirebilmek.

İlgili Yazılar